Online bingo

bingocams_christmas_logo

U heeft waarschijnlijk wel een keer bingo gespeeld op de camping of met vrienden. Maar wist u dat, u tegenwoordig het spel ook gewoon lekker lui vanaf uw pc kan spelen? Dit wordt online bingo genoemd, maar wat houdt het eigenlijk in en hoe werkt het? In dit artikel geven wij u alle ins en outs van online bingo.

Wat houdt online bingo in?

Bingo

Online bingo net zoals met gewoon bingo een gokspel. Er valt dus iets te winnen met het spelen van het spel. Met fysieke bingo kunt u meestal spelen voor producten, op het internet wordt er meestal om geld gespeeld. Bij online bingo kunt u niet met een groep om een tafel te zitten, althans al iedereen zijn laptop meeneemt is dat natuurlijk wel mogelijk. Desondanks hebben ze bij online bingo wel zogenaamde chatrooms, dit betekend dat u gewoon kunt chatten met uw medespelers. Tegenwoordig kunt u ook bingo spelen met een webcam, dit betekend dat u uw medespelers ook kunt zien. Op deze manier blijft het spelletje wel gezellig en sociaal en dit terwijl u lekker op uw gemak thuis kan zitten. Om mee te kunnen spelen moet u betalen voor een speelkaart, met deze speelkaart kunt u meespelen en geld winnen.

De regels van online bingo

Voordat u mee kunt spelen moet u eerst een account aanmaken op de desbetreffende online bingo site. Hierna moet u een storting bewerkstelligen, zodat u kan meespelen met de spellen. Meestal krijgt u bij uw storting een bonus, bijvoorbeeld gratis speelgeld of dat uw gestorte geld wordt verdubbeld. Zodra uw account helemaal compleet is kunt u beginnen met spelen. U moet nu een lobby uitkiezen waar u in wilt spelen. Vervolgens verloopt het spel net als met normaal bingo, u moet uw nummers wegstrepen van uw kaart en degene die als eerst zijn nummers heeft weggespeeld wint. Voordelig is dat u in kan stellen dat uw nummers automatisch worden afgevinkt. Zo kunt u tussendoor ook nog gerust iets anders doen en hoeft u niet bang te zijn dat u een nummer bent vergeten weg te vinken.